top of page
Zoeken

Circulaire viaducten

Bijgewerkt op: 8 feb. 2020

Rijkswaterstaat investeert fors in doorontwikkeling circulaire viaducten

07-02-2020 | Bron: De Bouwcampus

Tijdens de vijfde landelijke Week van de Circulaire Economie kondigde Rijkswaterstaat aan 5 miljoen te gaan investeren in de doorontwikkeling van circulaire viaducten. Dit wordt gedaan met de publicatie van de Strategic Business Innovation Research (SBIR) Circulaire Viaducten.


Het Rijk heeft de ambitie om de economie van Nederland in 2050 volledig circulair te laten zijn, maar Rijkswaterstaat wil sneller. Vanaf 2030 wil de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat volledig klimaatneutraal en circulair werken. Dit geldt ook voor het aanleggen, vervangen en renoveren van viaducten en bruggen. Een enorme uitdaging met een flinke urgentie en daarmee ook veel marktpotentie.


Circulair inkopen van groot belang

Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie in de Fokker Terminal in Den Haag benadrukte minister Stientje van Veldhoven, minister Milieu en Wonen, het belang van circulair inkopen door Rijkswaterstaat. ‘Rijkswaterstaat en ProRail verbruiken veel materialen en zijn daardoor belangrijke partners om de impact op het milieu te verlagen. Door circulair in te kopen kunnen Rijkwaterstaat en ProRail een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie leveren’, aldus Van Veldhoven. EU Commissaris Frans Timmermans noemt de circulaire economie 'een absoluut noodzakelijke bouwsteen om de klimaatdoelen te halen'. 'De bouw heeft een grote impact op het klimaat en het is daarom belangrijk om daar stappen in te zetten.'


In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

Lees het volledige artikel op debouwcampus.nl.


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page