top of page
Zoeken

Haarlem in actie voor sociaal ondernemerschap

Bijgewerkt op: 9 feb. 2020Haarlem in actie voor sociaal ondernemerschap

07-02-2020 | Bron: Platform31

Gemeente Haarlem wil sociaal ondernemerschap in de hele stad versterken. Dat staat ook vastgelegd in het coalitieakkoord van 2018. Momenteel werkt de gemeente daarom aan een actieprogramma. Projectleider Ruud Meijer vertelt over de aanpak en vraagt om denkkracht van andere gemeenten en partijen: hoe kunnen we bijdragen aan deze groeiende sector op de scheidslijn van economie, onderwijs, duurzaamheid en sociale zaken?


In haar coalitieakkoord noemt Haarlem sociaal ondernemers waardevol voor de stad. Maar de gemeente ziet ook dat ze hulp nodig heeft. Zo hebben sociaal ondernemers meer kennis, faciliteiten en een beter (onderling) netwerk nodig. De gemeente wil daarbij helpen en werkt daarom aan een actieplan Sociaal Ondernemerschap. Ook wil de gemeente bij voorkeur inkopen bij duurzame, lokale en sociale ondernemers.

Haarlem zocht daarvoor de samenwerking met stichting Stadsgarage om een schets te maken voor het gemeentelijk actieplan Sociaal Ondernemerschap. Dat gebeurt op basis van een serie co-creatiesessies en interviews met diverse (gemeente)ambtenaren uit verschillende domeinen, sociaal ondernemers, docenten, onderzoekers, financiers en ondersteuners. Hun schets wordt omgezet in een actieplan dat de komende jaren de leidraad vormt voor de stimulering van sociaal ondernemerschap. Daarbij kijkt Haarlem ook naar andere gemeenten als Groningen, Utrecht, Den Haag en Zwolle.


In verband met auteursrechtelijke bescherming is alleen een inleiding/ samenvatting van dit artikel beschikbaar.

Lees het volledige artikel op platform31.nl.

17 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page